18.3.2013

Neiti Kevät on tullut takaisin

Velmun synttärijuhlista 16.3. kummitädin kuvaamana.

Kun heinäkuussa 2011 tein positiivisen raskaustestin, olin kaiken hämmennyksen ja onnen ja ties minkä tunnemyrskyn keskellä vähän pettynyt siitä, että odotin maalisvauvaa. (No kiitos kysymästä, kyllä hävettää myöntää tämä.) En ollut koskaan erityisemmin pitänyt maaliskuusta, vaan ajatellut sen vain ensimmäisenä ja turhana kevätkuukautena niiden kahden "oikean" rinnalla. Erityisesti rakkaalle toukokuulle maaliskuu ei vetänyt vertoja millään tasolla. 

Ensimmäisellä neuvolakäynnillä ihana terveydenhoitajani totesi hymyillen, että saan vauvan kyllä ihanaan aikaan vuodesta. Näytin varmaan vähän pöllämystyneeltä, ja meinasin mutista jotain koko maaliskuun turhuudesta, kun neuvolatäti jatkoi maaliskuun ylistystä puheilla kevätauringosta, valon lisääntymisestä, kevään tuoksusta sun muusta. "Ja sitten kun kevät ehtii pidemmälle, olet jo selvinnyt niistä ensimmäisistä sumuisista viikoista, ja pääsette ulos nauttimaan luonnon heräämisestä." Voi vompatti, siinä vaiheessa mä taisin olla jo täysin menettänyt sydämeni maaliskuulle. ;) 

Törmäsin loppuraskauden aikana tähän William Wordsworthin runoon, joka tuli vastaan uudemman kerran viime viikolla yhdessä uudessa lempiblogissani. Nyt tuo runo sopii vielä maaliskuuhunkin hyvin, kun pääsiäinen on jo ensi viikolla. Ja ehkä vähän tähän päiväänkin, kun olen ollut jostain arvoitukseksi jääneestä syystä kumman alakuloisella tuulella. Enpä ole enää!

I wandered lonely as a cloud
That floats on high o’er vales and hills,
When all at once I saw a crowd,
A host, of golden daffodils;
Beside the lake, beneath the trees,
Fluttering and dancing in the breeze.

Continuous as the stars that shine
And twinkle on the milky way,
They stretched in never-ending line
Along the margin of a bay:
Ten thousand saw I at a glance,
Tossing their heads in sprightly dance.

The waves beside them danced; but they
Out-did the sparkling waves in glee:
A poet could not but be gay,
In such a jocund company:
I gazed–and gazed–but little thought
What wealth the show to me had brought:

For oft, when on my couch I lie
In vacant or in pensive mood,
They flash upon that inward eye
Which is the bliss of solitude;
And then my heart with pleasure fills,
And dances with the daffodils.

- William Wordsworth

6 kommenttia:

  1. Mulla on sekä toukolapsi että maalislapsi, ja vaikka toukovauvan kanssa oli tavallaan superhelppoa pukemisten ja muiden kanssa, maaliskuussa oli silti kivempi synnyttää. (Jos ei oteta huomioon sitä synnytyssairaalan juhannusruuhkaa... :D) Ehkä siinä on juurikin se valoisuusaspekti: kun tyttö syntyi, oli vielä aika pimeää (monellakin tavalla), mutta päivien ja viikkojen vieriessä kaikki kävi helpommaksi sitä mukaa, kun valo valtasi alaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä. :) Aika ihanaa, että nyt on taas juuri tämä aika vuodesta, ja valoisammaksi vaan menee koko ajan!

      Poista
  2. Hienosti kyllä osasi terkka kuvata tuota aikaa, noinhan se menee :) Ehkä sitä itekin jaksaa paljon paremmin kun valo lisääntyy koko ajan ja päivät pitenee :)

    Tuo teidän "patsas" on kyllä ihana! Pitäisköhän sitä itekin hommata tuommonen. Mistä siä ostit tuon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä luulen niin. :) Lähdet rohkeasti vaan liikkeelle vauvan kanssa, niin kyllä se siitä! Kotiin on niin helppo jumahtaa, mutta yllättäen mieli virkistyy melkoisesti kun näkee ihmisiä ja pääsee tekemään juttuja :)

      Tuo Willow Treen koriste on ostettu Lahjakas-verkkokaupasta. Niitä on siellä aika paljon erilaisia, toinen toistaan ihanampia. Meillä oli tuollainen myös hääkakun koristeena :)

      Poista
  3. Hei, löysin blogisi eilen ja tästä tuli uusi lemppari. Seurasin edellistä blogiasi, koska kirjoitit raskaudesta ja odotuksesta niin kauniisti. Itse olin samoihin aikoihin raskaana, niin ajatukset olivat tuttuja. :)

    Kiitos myös kun vinkkasit tuosta Goodreads-sivustosta. Se oli ihan uusi tuttavuus minulle, ja koukutuin välittömästi! Olisi kiva lukea enemmänkin sinun ajatuksia lukemistasi kirjoista tai esim. suosikkikirjojen top 10-lista? :)

    Mukavaa alkavaa kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Tessa, kiitos ihanasta kommentistasi. :) Se oli kyllä varsinainen piristysruiske tähän päivään! Oli oikein kiva kuulla, että vanhasta blogistani oli sulle iloa raskausaikanasi. :)

      Mulle kävi tosiaan ihan samalla tavalla tuon Goodreadsin kanssa, koukuttuminen tapahtui välittömästi. Olen ajatellut kirjoittaa aina välillä noista lukemistani kirjoista, tälläkin hetkellä on yksi "kirja-arvostelu" työn alla. Ihan jokaisesta en varmaan ehdi kirjoittaa, mutta ainakin ajoittain! :) Kiitos myös tuosta top10-ideasta!

      Ihanaa kevättä sinnekin!

      Poista

Kommentit otetaan ilolla vastaan. :)