3.5.2013

Postia äidille

Lähdin tosiaan mukaan Ipanaisen järjestämään blogimammojen Sinulle on postia -hemmottelutempaukseen. Homma toimii Secret Santa -periaatteella, eli jokaiselle osallistujalle ilmoitettiin sähköpostilla oma salainen ystävä, jolle lähettää voimapaketti sekä huhti- että toukokuussa. Miä mattimyöhäinen lähetin oman pakettini ihan vähän ennen viimeistä mahdollista hetkeä, ja kuittaan oman pakettini saaduksi vielä myöhemmin. Toivottavasti tämä postaus nyt kuitenkin korvaa sen, että jouduit odottelemaan, rakas salainen ystäväni!

Jokunen viikko takaperin postiluukustamme nimittäin kolahti ihanilla värikkäillä postimerkeillä koristettu kirjekuori. Arvasin heti mistä on kyse, ja hihkuen kipitin makuuhuoneeseen pakettia avaamaan. Todella suloisen kortin (jonka jätin kuvaamatta, koska kannessa oli nimeni ja teksti muutenkin kiva pitää henkilökohtaisena) lisäksi paketissa oli kaksi asiaa.

 Yhdistelen tähän postaukseen iloisesti myös Instagram-kuvia. ;)

Salainen ystäväni oli löytänyt inspiraation pakettiin yhden maaliskuisen postaukseni haavelistauksesta, ja se lämmitti mieltä todella. En osaa kuvailla kuinka fiiliksissä olin kun aloin tutkia tuota kirjaa! Perheemme ykköskokki hyökkäsi toki seurakseni huokailemaan toinen toistaan ihanaisemmille resepteille, ja siinä samassa päätin, että tähän postaukseen yhdistän myös ensimmäiset kirjan ohjeilla tehdyt ruokakokeilut. Todistusaineistoa siitä, että kirja pääsi heti käyttöön. ;) (Myönnän heti, että suklaa taisi mennä jo saman päivän iltapäiväkahvin kaverina - ja oli muuten yksi parhaista tummista minttusuklaista ikinä!)


Eilen sitten päätimme viimein ryhtyä tuumasta toimeen. Suurempaa työtä vaativat kokkaamiset (ja siivoamiset ym.) hoidetaan meillä yleensä niin, että Velmu seurailee touhuja Manducasta käsin. Siinä neiti on lähellä ja ehkä siksi usein tyytyväisin. :)


"Maailman parhaat kasvisruoat on keittokirja, jossa on maistuvia kasvisruokareseptejä Lähi-idästä, Afrikasta, Intiasta, Nepalista ja Sri Lankasta - sekä Kaakkois-Aasiasta, Kiinasta ja Etelä-Amerikasta. Kunkin aluekohtaisen jakson alussa esitellään alueen ruokakulttuuria yleisesti: tyypillisimpiä raaka-aineita, tapoja ja tottumuksia sekä ruoanvalmistustapoja. Reseptien lisäksi mukana on usein tarina ohjeen hankkimisesta sekä Chrisin matkalla ottamia valokuvia." (Lähde.) Chris ja Carolyn Caldicott ovat kirjoittaneet ja kuvanneet ainakin näin amatöörin silmään todella kauniin ja asiapitoisen kasviskeittokirjan. Meillä oli pieniä vaikeuksia päättää, mitä herkkuja valmistaisimme ensimmäiseksi! Intia, Nepal ja Sri Lanka -osiosta valkkasimme sitten kolme ruokalajia kynttiläillallistamme varten.




Ruokalistalla oli kashmirilainen gobi, brinjal nalagarhin tapaan sekä narangi pulao. Vapaasti käännettyinä nämä ovat mausteista kukkakaali-currya, chili-jogurttikastikkeen kanssa tarjoiltuja paistettuja munakoisosiivuja, sekä taivaallisen hyvää appelsiiniriisiä. Perheellemme epätyypillisesti minä häärin tällä kertaa keittiössä ruoanlaittopuuhissa, samalla kun Turo hoiti Velmun iltatoimet. Halusin toki olla nyt itse kokkaamassa sitä maailman parasta kasvisruokaa, ja voi vitsi miten riemullista olikaan maistella niitä ihania makuja ruoanlaiton lomassa, ja tajuta, että tästä on oikeasti tulossa hyvää. Eikä mitään ihan semihyvää, vaan todella hyvää. Vaikka itse sanonkin. Ah.


Ruoka oli siis todella onnistunutta, ja Turo oli erityisen fiiliksissä valmistamastani illallisesta. :) Tästä rohkaistuneena uskaltauduin pyytämään meille illallisvieraita tälle päivälle maistamaan noita eilen tekemiäni herkkuja. Uskon, että tuo on vielä parempaa tänään, kun maut ovat saaneet hiukan tasaantua. Vesi kielellä täällä siis odotellaan iltaa. ;)

Eilisillan romanttinen illallinen. :)

Suurkiitos ja halaukset salaiselle ystävälleni tästä ensimmäisestä yllätyspaketista! Tällaiset onnistumisen kokemukset tuovat kyllä iloa elämään pidemmäksikin aikaa. :)

2 kommenttia:

  1. Ooo näyttää ja kuulostaa erittäin herkullisilta ruuilta, nam nam. Voi kun saisi kerrankin nautiskella ruuasta eikä tarvitsisi hotkia kauhealla vauhdilla ajatellen koko ajan "kohta tytöllä on nälkä/joku hätä" :D

    Tuo paketti-systeemi kuulostaa ihanalta! Miustakin on ihanaa saada postia kun harvoin tulee mitään muuta kun lehtiä, mainoksia ja laskuja. Sen takia joulunaika on aivan parasta kun kortteja tipahtelee ja jokaisesti ilahtuu niin paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha. :) Ehkä se lohduttaa, että miusta nuo ajat tuntuvat jo hyvin kaukaisilta, ja Velmu on kuitenkin vasta 13,5 kuukauden ikäinen nyt. ;) Kyllä se teidänkin typy siitä alkaa pärjätä pidempiä välejä ilman äitiä koko ajan ihan vieressä.

      Tämä oli kyllä tosi kiva tsydeemi, ja olen iloinen että päätin osallistua, vaikka vähän viime tippaan on kaikki taas jäänytkin. Tässä kuussa yritän petrata :D

      Poista

Kommentit otetaan ilolla vastaan. :)