5.3.2014

Paastoamaan

 ( Kuva täältä )

Viime yönä istuin puoli neljän aikaan olohuoneen sohvalla syöttämässä unista Mimmiä. Vaikka yön ensimmäinen unipätkä onkin jo onnellisesti vähän pidentynyt sekä vauvalla että äidillä, tarvitsen silti jotain virikkeitä pitämään mut hereillä yösyötön ajan. (Perhepedissä imettäminen ei ole oikein vaihtoehto, koska siinä sammahdan heti kun vauva saa tissin suuhun, ja sitten herätään liivinsuojista ja maidonkerääjistä huolimatta lakanat ja vaatteet aivan märkinä. :/ ) Yleensä selaan Pinterestiä tai luen blogeja, ja viime yönä noissa molemmissa oli yksi aika hallitseva teema: tänään alkanut paastonaika.

Jostain syystä mä innostun tosi helposti tällaisista tietyn ajan kestävistä "haasteista". Olin teininä vuoden ilman karkkia ja suklaata, innostuin Velmun raskauden jälkeen kuntoilemaan juoksukoulun ja erilaisten kuukausihaasteiden avulla. Taidan olla vähän nörtti, mutta mua todella motivoi liikuntasuunnitelmien tekeminen kuukaudeksi eteenpäin, ja etenkin se hetki, kun treenin jälkeen saa vetää raksin yhden päivän yli. ;) 

Joten, koska parhaat ideat tunnetusti tulevat spontaanisti keskellä yötä, päätin muitta mutkitta ryhtyä paastolle! Muutaman asian listasin tavoitteikseni tälle paastonajalle:

1. 40 päivää ilman kahvia ja suklaata. Tämä olisi ollut edessä muutenkin joksikin aikaa, koska pikku-Mimmin vatsa ei tunnu oikein moisia herkkuja kestävän. Muutenkin tarkoituksena on vähentää sokeristen herkkujen kulutusta, ja rajata se vain oikeisiin juhlatilanteisiin.

2. Kuusi viikkoa, joiden aikana meidän huushollissa syödään enenevissä määrin kasvisruokia. Tavoite on se, että yli puolet aterioista olisivat kasvissyöjälle sopivia. Tilasin viime viikolla sopivasti pari kirjaa, joista lienee tässä apua: Saara Törmän Saa vaivata sekä Easy Vegan: Simple Recipes for Healthy Eating. Alkuperäinen motivaatio kirjojen hankkimiselle oli siskoni, joka omituisena joogahippiäisenä suunnittelee vegaaniksi ryhtymistä ( ;) ), mutta nyt noista on sitten hyötyä kotosallakin. Jes! 

3. Kuusi viikkoa, joiden aikana pyrin ostamaan mahdollisimman vähän. (Tällä päätöksellä mukana myös Ekopaastossa!) Tämä tulee ehdottoman hyvään saumaan, koska muuttoviikonloppu on viittä vaille lyöty lukkoon, ja koko tämän härdellin pakkaaminen ja roudaaminen toiselle puolelle Suomea ei ole ihan iisibiisein juttu noiden meidän sinttien kanssa. Ei siis lisää kamaa meille, vaan ennemminkin kaikesta turhasta luopumista. Haluan elää kauniissa, selkeässä kodissa, enkä rojuläjän keskellä.

4. 40 päivää ilman Facebookia. Harkitsin ensin koko sosiaalista mediaa, mutta säälittävää kyllä, siihen olisin tarvinnut vähän pidemmän valmistautumisajan. Ehkä ensi vuonna kunnolla mukavuusalueen ulkopuolelle? Ja jos totta puhutaan, on Facebook ehdottomasti se suurin aikasyöppö, ja niin täysin turha sellainen. Veikkaan Turon olevan todella onnellinen erityisesti tästä päätöksestäni. ;) Toivottavasti tässä ei sitten vaan käy näin:

( Kuva täältä )

... :D Ei kai? No, tässäkin kohdassa on vähän isompi hiljetyminen kyseessä. Pyrin vähentämään kaikkea turhaa koneen ja/tai puhelimen tuijottelua. Valitsemaan kirjan tv-sarjan sijaan. Lopettamaan turhan stressaamisen ja listojen laatimisen, ja nauttimaan hetkistä vaikkapa leikkimällä enemmän tyttöjeni kanssa.

Olkoon nämä muutokset pysyviä mielenmuutoksia, paaston loputtuakin! :)

Raporttia seuraa, viimeistään huhtikuussa 40 päivän kuluttua. Reseptejä toivottavasti jo aiemminkin. :) Onko joku muu ryhtynyt paastoilemaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit otetaan ilolla vastaan. :)