5.4.2013

Eleven

Minä ja Jules heinäkuun 2011 juuri alettua.


Kylmiä väreitä -blogin ihanainen Jules heitti miua haasteella. Kiitän ja kumarran ja niiata niksautan, ja rutistan siua parin viikon päästä (!!!!) tavatessamme vähintään yhtä lujasti kuin tuossa kuvassakin. :)

Ohjeet:

Tämän pienen haasteen tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa.

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Haastetun pitää valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.


11 asiaa minusta:

1. Saan inspiraatiota ja motivaatiota asioiden listaamisesta. Ei, oikeammin siitä, kun saan ihan konkreettisesti vedettyä juttuja yli to do -listaltani. Tällä hetkellä jääkaappimme ovessa on 21 päivää kestävän The No Junk Food Challengen säännöt ja päivät yliruksitettavana (eka viikko jo takana!), ja vatsalihastreenin ohjelma melkein kuun loppuun saakka. Miulla! Vatsalihastreeni! Mua itseäni tämä naurattaa aika kovasti, mutta hyvin olen pysynyt ruodussa. ;)

2. Olen kolmilapsisen perheen esikoinen.

3. Tutustuin Turoon syksyllä 2004 ja ajattelin ensi kerran meneväni hänen kanssaan naimisiin loppukesästä 2007, mutta aloimme seurustella vasta kevään 2009 ensimmäisinä päivinä. Sen jälkeen asiat ovatkin sitten tapahtuneet melkoisella rytinällä, ja tuntuu hassulta ajatella, että muutaman kuukauden päästä olemme todella olleet yhdessä vasta neljä vuotta.

4. Olen tutustunut moniin parhaisiin ystäviini netissä - ja kyllä, myös Turoon. ;)

5. Rakastan saunomista, mutta jostain syystä en ole raskauden jälkeen nauttinut siitä enää yhtä paljon kuin ennen.

6. Miulla on ollut lävistys alahuulessa, ja tällä hetkellä haaveilen nenälävistyksestä.

7. Kaikki unelma-ammattini liittyvät tavalla tai toisella hoitoalaan. (Btw, jos en olisi tullut raskaaksi, olisin luultavasti valmistunut lähihoitajaksi tänään! Nyt siihen on vielä hetki matkattavaa.)

8. En ottaisi lemmikiksi mitään muuta eläintä kuin koiran. Velmu ei siis tule saamaan hamsteria, marsua, kania tai chinchillaa, turha edes yrittää. :P

9. En erityisesti pidä huvipuistoista, mutta olen ollut yhden kesän verran laitetyöntekijänä Linnanmäellä. Oi niitä aikoja!

10. Tahtoisin matkustaa Lissaboniin, Reykjavikiin ja mihin tahansa Australian kaupunkiin.

11. Rakastan Gudrun Sjödenin vaatteita yli kaiken, mutta omistan vain yhden talvitakin. Jos minulla olisi rahaa, en varmaan muita merkkejä ostaisikaan.


Julesin 11 kysymystä:

1. Mikä kirja on saanut sinut pysähtymään ja ajattelemaan tai kenties muuttanut ajatusmaailmaasi ja miksi? Jos tällaista ei ole, mikä on lempikirjasi?
- Lukiovuosina Erlend Loen Supernaiivi iski johonkin syvälle. Sen jälkeen ehkä suurimman mylläkän on jostain itsellenikin osittain arvoitukseksi jääneestä syystä aiheuttanut John Greenin kirja Paper Towns. Luin sitä ihan fiiliksissä, nautiskellen Greenin mahtavasta kirjoitustyylistä, ja sain siitä sellaisen matka on päämäärää tärkeämpi -kokemuksen

2. Yksi vaatekappale, mikä mielestäsi jokaisella naisella tulisi olla, miksi?
- Joku mekko (tai vastaava), jossa tuntee itsensä todella kauniiksi. Mulla on sellainen mekko, mutta sen toisen olkaimen säätöklipsu on rikki, eikä se muutenkaan varmaan mahtuisi mun raskauden runteleman kehoni päälle. Ehkä löydän joskus uuden!

3. Mikä on tällä hetkellä tärkeimpänä ns. unelmien to do -listalla? Toisin sanoen, mikä on sellanen juttu, mikä tulee vielä tapahtumaan ja kun se tapahtuu niin se on aivan mahtavaa?
- Oikeasti haaveilen päivittäin Edinburghiin palaamisesta. Joku päivä me asutaan siellä, minä, Turo, Pellervo ja vähintään puoliksi skottimme Velmu, ja se on aivan mahtavaa!

4. Jokaisella on varmasti joku ruoka-annos tai -aines, mistä ei nyt vaan ihan kauheesti tykkää. Mikä on sulle sellainen?
- Vääntelin tässä naamaani aika mutkille kun yritin keksiä... Anjovis? Lihahyytelö? Olen oikeasti tosi kaikkiruokainen, mutta nuo kaksi ovat vähän sellaisia mulle etäisiksi jääneitä.

5. Millä tavoin luot itsellesi parhaan mahdollisen rentoutumishetken?
- Istun saunassa ja lapan vettä kiukaalle niin, etten kuule mitään muuta kuin sen ihanan kohinan. Jos sen jälkeen saa vielä istua hetken rauhassa hiljaisessa kodissa, niin se on luksusta se.

6. Lempikauppasi (ihan sama onko vaatekauppa, ruokakauppa, putiikki, marketti vai mikälie ja ihan sama onko netissä, Suomessa vai ulkomailla) ? Perustele miksi.
- Meidän lähikauppa. Hassu henkilökunta tekee siellä paljon. Heidän kanssaan voi jäädä jutustelemaan jos tuntuu ettei ole koko päivänä kuunnellut muuta kuin Velmun "päpääpää mämmämmää NÖÖ" -juttuja... Ja valikoima on noin pieneksi kaupaksi oikein hyvä!

7. Lempikahvilasi?
- Kahvila Valo Tampereella. Paikan päällä paahdettua kahvia ja leivottuja herkkuja, keikkoja, taidenäyttelyitä, ihania eri parin pöytiä ja tuoleja, ja ehdottomasti kivoin henkilökunta. Brunssia ei olla vielä testattu, mutta lahjakortti sinne on jo olemassa...

8. Mitä yleensä tilaat ravintolassa?
- Pyrin yleensä olemaan mahdollisimman vähän tapojeni orja, ja kokeilemaan uusia juttuja. Lempiravintoloissa on toki ne suosikit joita ei aina voi vastustaa... Yleensä menen kuitenkin ihan fiilispohjalta, ja harvoin joudun pettymään.

9. Mitä unelmien kotisi pihalla on?
- Ainakin omenapuita ja puutarhakeinu. En tiedä ollenkaan tahdonko koskaan asua omakotitalossa, mutta kaipa nuo voi saada vaikka pari- tai rivitalossa asuessaankin jos oikein tuuri käy.
  
10. Kevennyksenä: kirjoita runo/loru/jotain sinne suuntaan aiheesta minun sohvani.
- Minun sohvallani punaisella kelpaa keinahdella
uneen sinipunaiseen, paksun patjan pehmeyteen
Kääriytyä kippuralle, pienenä painautua lujempaa
sylin turvaa hakemaan
Kuin joskus kauan sitten syliinsä sen
joka ensin sohvan omisti, omaan asuntoon valitsi
sohvan pienen punaisen   

11. Mikä saa sulle silmiin onnenkyyneleet?
- Velmu, ja se miten onnellinen pieni ilopilleri hän onkaan. Erityisesti Velmun ja Pellervon suhteen kehittymistä on ihan huikeaa seurata! Alussa oli niitä lyhyitä, haparoivia katsekontakteja, ja nykyään Velmu kulkee Pellervon perässä, käy välillä taputtamassa toista, ja köllähtää viereen lattialle lohduttamaan kun Pellervon pörröistä turkkia harjataan. :')


Mun 11 kysymystäni:

1. Mikä Muumi-muki on sun suosikkisi, ts. mihin Muumi-hahmoon samaistut?
2. Mitä kieltä tahtoisit puhua sujuvasti?
3. Millainen ensisuudelmasi oli?
4. Uusin lempparibiisisi?
5. Viimeisin heräteostoksesi?
6. Jos sun pitäisi nimetä tyttäresi jonkun Disney-sankarittaren mukaan, kenet valitsisit?
7. Mistä vuodenajasta nautit eniten?
8. Mitä teet/sanot kiusallisen hiljaisuuden yllättäessä jonkun henkilön kanssa?
9. Millaisia magneetteja jääkaappisi ovessa on?
10. Millaisia koruja käytät?
11. Asia, joka on tuonut sulle eniten iloa tänään?

Haastan mukaan (ja toivon kovasti ettei tätä samaista haastetta ole heille ihan joka puolelta satanut) seuraavat kivat bloggarit: Kochanie-blogin kauniin Nellin, Live Before You Die -blogin suloisen Ainon, sekä ihanan Koko Naisen inspiroivan blogin nimeltä Kokonainen. Muutkin saavat tähän toki halutessaan tarttua!

6 kommenttia:

  1. Onkohan se sinun rehearsal dinner-mekko tuo itsevarmuusmekko, jossa tunnet ittesi kauniiksi? Epäilen, että ei, ei ainakaan silmiin näkynyt siitä säätöklipsejä. No kuitenkin, sopii sulle ihan täydellisesti! Ja I second that answer. Olisinpa itse keksinyt! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja siis rehearsal dinner -mekko, eikä dinner-mekko.

      Poista
    2. Mullekin tuli mieleen rehearsal dinner -mekko! JA ihan sama ajatuskaava meni ko Mailiksella :D
      ja ps. sikakiva runo! (mulla ärsyttää ko käytän adjektiivina sikaa, sori) :D

      Poista
    3. Voi kiitos ihanat! Täytyy myöntää, etten sitä mekkoa muistanut ollenkaan. Siinä (niin kuin monessa muussakin omistamassani Indiskan mekossa) on vähän vetoketjun kanssa ongelmia, se siis ei vaan toimi. En tiedä auttaisiko sen vaihtaminen johonkin vähän laadukkaampaan vetskariin?

      Mutta tuo mekko, josta puhuin, on siskon ylioppilasjuhliin vuonna 2008 ostettu. Katsokaa Facebookista, se vihreä. ;)

      Poista
  2. Meillähän on samoja haavematkakohteita. Edinburgh on ollut piiiitkään listalla ja samoin Lissabon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa! Edinburghiin me ollaan aivan hullaannuttu - se on ehkä käynyt jo selväksikin ;) - ja suositellaan sitä kyllä lämpimästi kaikille! Lissabon kiehtoo jostain syystä X, on vaan sellainen fiilis jotenkin... Olen käynyt Albufeirassa Etelä-Portugalissa, mutta Lissabon olisi huikea päästä kokemaan, ja lähiseudut myös :)

      Poista

Kommentit otetaan ilolla vastaan. :)