17.1.2014

Iso pieni tyttö

Kauppareissulla 15.1.2014. Ite!

Vaikka Velmu on kasvanut melkein silmissä koko pienen elämänsä ajan, on se suurin yksittäinen harppaus tulossa tässä päivänä minä hyvänsä, kun neidin titteleihin lyödään yksi mainioimmista: isosisko. Ei tuollainen piirun verran vaille kaksivuotias taida vielä tajuta miten maailma kohta mullistuu, kun pikku-Ruu pamahtaa kuvioon mukaan. Ja hyvä niin!

Itkulta ja hammastenkiristelyltä tuskin vältytään missään perheessä jäsenmäärän kasvaessa ja jokaisen sopeutuessa pikkuhiljaa uusiin kuvioihin. Velmun luonteen tuntien uskon ja toivon, että minä ja Turo löydetään nopeasti oikeat keinot tukea tytön kasvua isosiskoksi, ja vauvasta tulee pian hänellekin tärkeä osa perhettä. :) Tärkeintä on varmaan muistaa, että vaikka Velmu tuntuu kohta vastasyntyneeseen vauvasiskoon verrattuna isolta, on hän oikeasti vielä aika tosi pieni.

Unitukat päivälevolta heränneinä :)

Jos lukijoiden joukossa on kahden tai useamman lapsen vanhempia, otetaan kaikki asiaan liittyvät vinkit ilolla vastaan! :)

6 kommenttia:

  1. Lupaan tarjota lähes reaaliaikaista tukipalvelua melkein 24/7 (pienin varauksin) aina tarvittaessa. ;)

    Tämän te varmaan olette hoksanneetkin jo, mutta meille oli ihan elintärkeää, että vieraat vauvaa katsomaan tullessaan (ja muutenkin) huomioivat ensin tuoreen isoveljen eivätkä olleet vauvasta tietääkseenkään, vaikka se olisi siinä hollilla ollutkin. Oli myös kiva, kun moni muisti vauvan lisäksi isoveikkaa pienillä tuliaisilla: ihan vain pikkuauto tai rusinapaketti siis, mutta jätkä tunsi itsensä supertärkeäksi (mitä tietty on aina ollutkin). :) Aika nopeasti sieltä sitten tuli pieneltäkin puheeksi, että tuolla on muuten sellainen vauva tuolla sohvalla/pinnasängyssä/tissillä/you name it, eli vieraat eivät kauaa joutuneet odottamaan jännityksessä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks! <3

      Joo, tuo on kyllä hyvä muistaa. :) Ihan koirankoulutuksesta tuttuja vinkkejä nämä taitaa olla, vaikka toki lapset ja koirat "vähän" erilaisia otuksia ovatkin. ;)

      Poista
  2. Loputa pääsin tännekin, instagramissa kun olen seurannut ihanaa odotuksen loppusuoraa :)
    Huiman 2,5kk kokemuksella kahden lapsen äitinä voisin vinkata, että kaikki vauvasta johtuvat kiellot kannattaa "naamioida". Eli ei saa huutaa, koska äidin korviin sattuu eikä koska vauva nukkuu yms.
    Tsemppiä ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, tervetuloa! :)

      Kiitokset tsempistä ja vinkistä! Mä taidan painua merkkaamaan blogisi omalle lukulistalleni, koska sieltä taitaa vertaistukea löytyä aika hyvin. ;)

      Poista

Kommentit otetaan ilolla vastaan. :)